Over Brakestein Zorg en Management

Brakestein Zorg en Management is specialist in arbeidsbemiddeling voor professionals binnen de gezondheidszorg. Wij brengen professionals met zorginstellingen in contact, waarbij wij ons voornamelijk richten op de functies: 

  • GZ-Psycholoog 
  • Klinisch Psycholoog 
  • Basispsycholoog 
  • Psychotherapeut 
  • Verpleegkundig Specialist
  • Sociaal-psychiatrisch verpleegkundige
  • Manager

Onze missie is om deze professionals loopbaancontinuïteit te bieden en zorginstellingen continuïteit te binnen de organisatie.

Wij werken op basis van een persoonlijke aanpak, omdat wij het belangrijk vinden een duurzame relatie op te bouwen met zowel zorginstellingen als met professionals. Uiterste zorgvuldigheid, wederzijds respect en vertrouwen staan hoog bij ons in het vaandel. Daarnaast hanteren wij de regel 'afspraak is afspraak'.

Inmiddels beschikken wij over een groot netwerk van professionals en organisaties binnen de gezondheidszorg, verspreid over heel Nederland. Hierdoor kunnen wij snel schakelen als een vacature bij ons aangemeld wordt of een professional kenbaar maakt beschikbaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. Gedurende het gehele traject is er over en weer contact, vindt er overleg plaats en is er alle ruimte voor vragen.

Brakestein Zorg en Management bemiddelt voor diverse arbeidsvormen: voor een vast of tijdelijk dienstverband (werving en selectie) of voor een tijdelijke opdracht (op zzp-basis). 

Brakestein Zorg en Management is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder nummer 88189465.

Annelies Schepers

Annelies Schepers is Consultant voor Brakestein Zorg en Management en uw aanspreekpunt voor al uw vragen.

Zij heeft vele jaren ervaring en kennis opgebouwd in arbeidsbemiddeling voor professionals binnen een diversiteit aan organisaties, zowel op het gebied van werving en selectie als op het gebied van zzp-bemiddeling. 

Waar komt de naam Brakestein vandaan?

De naam Brakestein is afgeleid van Slotje Brakestein in Oosterhout (NB), het bedrijfspand waar Brakestein Zorg en Management tot eind 2006 kantoor hield.

Slotje Brakestein (of: Braeckesteijn) is een van de slotjes te Oosterhout. In 1422 werd melding gemaakt van een omgrachte boerderij op deze plaats, en in 1569 was sprake van 't Huys van den Brake. In 1688 werd de naam Brakestein gebruikt. In het begin van de 18e eeuw bestond het huis uit twee haaks op elkaar staande vleugels, die iets voor 1830 tot een vierkant werden uitgebouwd. In 1854 werden de bijgebouwen opgericht.

Het huis werd achtereenvolgens bewoond door de families Camerlinck, Van Polloysen, Van Bruheze, Van Ruigelberg, Van Brecht, Guerrie, Ruysenaers, De Vries, Hallungius en, sedert 1835, Van Oldenzeel tot Oldenzeel. In dat jaar was het slotje nog geheel omgeven door plaisiergrachten. De omgrachting werd niet veel later gedeeltelijk gedempt en ook het poortgebouw werd afgebroken.

In 1977 stierf de laatste telg van het geslacht Van Oldenzeel tot Oldenzeel. Het huis was toen nog een tijd een partycentrum, en werd later gebruikt als kantoorpand.

Tegenwoordig is het een blokvormig, witgepleisterd bouwwerk met twee bouwlagen en een zolder. De ingangspartij is in empirestijl. Deze wordt links en rechts geflankeerd door twee dubbele luiken die altijd gesloten blijven: er bevinden zich geen vensters achter.

Het gebouw wordt omgeven door een klein park in Engelse landschapsstijl uit het begin van de 19e eeuw. Ook is er een koetshuis. Het geheel is geklasseerd als rijksmonument (bron: Wikipedia).

© 2024 Brakestein Zorg en Management.